♫musicjinni

DK Hrna Erik 28 12 2016

video thumbnail
Jednání hráče Erika Hrni z utkání HC Olomouc - Oceláři Třinec, které bylo předsedou Disciplinární komise ELH řešeno na základě zápisu o utkání, kdy byl hráči Hrňovi uložen rozhodčím Danielem Pražákem menší trest za nafilmovaný pád nebo přehrávání dle čl. 138 Pravidel ledního hokeje.
Předseda Disciplinární komise ELH po provedení dokazování videozáznamem předmětné situace shledal, že Hrňa byl ve snaze dostat se ke kotouči, který krátce předtím na polovině ledové plochy nedokázal zpracovat a převzít, atakován protihráčem Martinem Vyrůbalíkem. Přestože se Vyrůbalík v předmětné situaci nedopustil aktivního zapáčení pomocí své hole, z dostupného záběru situace je rovněž patrné, že v době, kdy se Hrňa pokusil pokračovat ve svém pohybu za kotoučem, byla Vyrůbalíkova hůl mezi nohama Erika Hrni, což nepochybně ztěžovalo Hrňovi možnost dalšího postupu. Navzdory shora uvedenému však předseda Disciplinární komise ELH v následném jednání Erika Hrni spatřil významné prvky teatrálního jednání, zejména pak skutečnost, že se Hrňa v situaci, kdy zjistil, že se ke kotouči, který mezitím převzal další z hráčů družstva klubu HC Olomouc Alex Rašner, nedostane, dopustil zřetelného zalomení, které předcházelo jeho pádu na hrací plochu. Tím má předseda Disciplinární komise ELH za to, že se Hrňa v projednávané situaci dopustil viditelné snahy ovlivnit přehráváním následků Vyrůbalíkova zákroku úsudek rozhodčích utkání a docílit tímto nesportovním způsobem vyloučení protihráče.
Na základě těchto skutečností předseda Disciplinární komise ELH usoudil, že se Erik Hrňa svým jednáním dopustil disciplinárního přestupku Nafilmovaný pád nebo přehrávání dle čl. 138 Pravidel ledního hokeje. Hráči se tak rozhodnutím předsedy Disciplinární komise ELH ukládá finanční pokuta ve výši 10% ze základní měsíční odměny. (zdroj videa: BPA Sport Marketing)

DK Hrna Erik 28 12 2016

DK Hyka Tomas 03 02 2017

DK Marcinko Tomas 17 09 2017

DK Prochazka Martin 06 03 2017

DK Redenbach Tyler 20 03 2017

Disclaimer DMCA