♫musicjinni

Британія надсилає ракети великої дальності, люди виїжджають зі Слов'янська. Випуск новин 06.06.2022

video thumbnail
У випуску 6 червня:

- Володимир Зеленський побував на передових позиціях у Харківській та Запорізькій областях, а потім - зустрівся з армійцями в районі Бахмута та Лисичанська. За свої поїздки в райони бойових дій він зажив слави фронтового президента.
- Мешканці тікають від обстрілів зі Слов'янська. У цього міста - особлива історія - cаме тут у 2014 році росіяни почали війну проти України. Про евакуацію та те, що відбувається на східному фронті, - у репортажі кореспондентки BBC Орли Герін, яка побувала там разом з українськими військовими.
- Оглядач BBC News Україна Альбій Шудря – про останні події на фронтах, зокрема, у Сєвєродонецьку, обстріли Києва, Одеси, Харкова та загибель російського генерала Романа Кутузова.
-Міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що країна відправляє в Україну перші ракети великої дальності. За його словами, реактивна система залпового вогню M270 допоможе Україні захиститися від Росії. Українських військових навчатимуть використовувати пускові установки у Британії. Як нове британське озброєння вплине на перебіг боїв - погляд кореспондента ВВС Джо Інвуда.
-Розстріли цивільних, примушування до співпраці з окупаційними силами, викрадення селищних голів - це неповний перелік ймовірних злочинів російських військових. В умовах війни всі факти важко перевірити. Але деякі таки можливо завдяки численним свідченням жертв та свідків. ВBС тримала свідчення про знущання та викрадення в окупованій Росією Херсонській області. ООН і Human Rights Watch кажуть, мають схожі докази. Репортаж кореспондентки BBC Керолайн Девіс.
- Навчання під час війни. Після повномасштабного вторгнення Росії до України Луганський медичний університет мав переїжджати двічі. 2014-го його перевезли із Луганська до Рубіжного. Тепер же це місто стараннями російської армії перетворене на руїни. Отож, медуніверситет змушений був тікати від війни вдруге - до Рівного. Репортаж Олексія Бухала про те, як освітяни там працюють.
- Про вступну кампанію в умовах війни – розмова з Іванною Коберник, співзасновницею ГО "Смарт освіта". Замість традиційного зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнти складатимуть його спрощений аналог – національний мультипредметний тест, який можна буде скласти і за кордоном, і з України. А вступники на магістратуру складатимуть магістерський комплексний тест. Обіцяють проявити максимальну гнучкість. Адже не всі українські діти змогли завершити цей навчальний рік. Дехто втратив не просто документи й підручники - але й родину та дім.
- В Україні 6 червня, відзначають День журналіста. За час війни в Україні загинули понад 30 українських та іноземних медійників. Частина з них - в лавах збройних сил, деякі - від обстрілів мирних міст, інші - під час журналістської роботи. Цьогоріч Рада американської Пулітцерівської премії присудила спеціальну нагороду 2022 року усім українським журналістам — «за їхню мужність у створенні чіткої картини жахливої реальності" війни.

#BBCновини, #новиниукраїни

Підписуйтесь на канал ВВС News Україна:
https://www.youtube.com/user/UkrainianBBC
Всі новини: http://bbc.in/1vBFclj


Ми у соцмережах:
Facebook: https://www.facebook.com/BBCnewsUkrainian/
Твіттер: https://twitter.com/BBC_ua
Твіттер російською: https://twitter.com/bbcukrainian
Telegram https://t.me/bbcukrainian
Telegram російською: https://t.me/bbcnewsukrainian_ru

Будь ласка, зберігайте пристойність, такт і доречність ваших дописів.
Не слід надсилати повідомлення, які порушують закон, закликають до переслідування чи сприймаються як переслідування, містять погрози, образи, наклеп, непристойності, людиноненависництво, дискримінацію за расовою чи статевою ознакою тощо.
Наші сторінки читають користувачі різного віку, тому не вживайте, будь ласка, лайливих слів.
Не надсилайте копії свого повідомлення чи дуже подібні повідомлення кілька разів.
Не надсилайте повідомлення з URL, який не стосується теми допису.

ВВС зберігає за собою право не публікувати ваші коментарі. Якщо ви з цим не погоджуєтеся, будь ласка, не надсилайте їх.
Disclaimer DMCA